Sjablonen

Maak het jezelf gemakkelijk!
Een sjabloon (template) is een soort blauwdruk voor standaarddocumenten, bijvoorbeeld van brieven, verslagen, rapporten of nieuwsbrieven. De vorm ligt vast en jij zorgt zelf voor de invulling: de tekst en afbeeldingen. Met een sjabloon hoef je niet steeds opnieuw een document op te bouwen. Dat bespaart tijd.

Alle elementen die op elke brief of elk verslag terugkomen, worden in een sjabloon opgenomen. Bijvoorbeeld het logo, adres- en bankgegevens, lettertype, maar ook vaste kopjes zoals onderwerp, datum, kenmerk, de plaats van de aanhef en de plek waar de tekst op de volgvellen moet beginnen.

Misschien maak je sjablonen nu nog zelf. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij een stap verder gaan en de templates voorzien van extra handigheidjes, zoals makkelijk vindbare tekststijlen en tabellen in jullie eigen stijl. Of bijvoorbeeld een knop om het logo aan of uit te schakelen, zodat de brief netjes oogt, zowel in PDF als in print op briefpapier.

Met een paar goede templates waarborg je de huisstijl en zorg je voor een eenduidige uitstraling. Onze sjablonen zijn geschikt voor alle Wordversies, zowel pc als Mac.

Nog eenvoudiger werken met je templates en niet meer zoeken naar het juiste sjabloon? Kies dan voor Orange Pepper Style.